mandag 31. oktober 2011

Kjøkkeninnredningen kommer på plass..

Ja nå står kjøkkenet for tur. Jeg har ferie i en uke, så jeg får god tid..tror jeg..på forhånd sa jeg til alle at kjøkkenet tar meg to dager å montere, maks 3..Ja de ordene skulle jeg få bite i meg..Det er mye mere jobb enn forventet. Èn ting er å skru sammen skap, noe annet er å få det opp på vegg, vatre, justere osv osv. Men det er virkelig morsomt, nå begynner resultatene å vises. Vi tapetserte vegg mellom under og overskap med samme tapet som vi brukte i stua. Glassmester kom og tok mål, så veggen skal kles med glass for lettvint renhold.. På grunn av at kjøkkenet er bygd etter mål som ikke går opp med skap fra Ikea, må vi bruke foringer både på et overskap og et underskap..Liker det ikke helt, men lite vi kan gjøre med nå..Elektriker jobber med spotter i tak, og fikk en prøvetitt hvordan det så ut med lys..absolutt fornøyd :-)

Tapetsering ferdig, nå er det bare å montere..


Første skap sammenskrudd, en milepæl :-)

Benkeplaten prøves og tilpasses med vask..er greit å få det riktig, du får bare ett forsøk før det er ødelagt :-)
Her er benkeplaten ferdig beiset..Nå skal den oljes endel ganger, og vokses tilslutt..


Her må vi trikse og mikse med foringer..
Spotter blir montert av elektriker..Ser jo pent ut da..


3 kommentarer:

 1. Hei og gratulerer med flott hytte!

  Er i planleggingsfasen av hytte sjøl og blei litt facinert over plasseringa av spotar i hytta deres. Korleis er dere fornøgd med lyset dei gir? Kor mange har dere totalt i stove/kjøkken? Og er det halogen eller led?

  Mvh
  Ole

  SvarSlett
 2. hei Ole. Vi ble faktisk veldig fornøyd med plasseringen nå når alt er på plass..Vi var litt spente på de i stua om de var for nærme veggen, men det ble de ikke..Vi var også skeptisk på forhånd til LED, da min erfaring med LED er at det blir veldig blått lys..Men elektriken hadde noen helt nye spotter som han mente gav et mye varmere lys, noe det faktisk gjorde..MEN det er allikevel forskjell på LED og halogen...Men strømforbruket er jo også hyggelig da..Vi gikk for LED og har 12 spotter i stua, og 6 på kjøkkenet..Vi var litt opptatt av at vi ikke ville pepre taket med Spot. Gir mer enn nok lys. MEN en ting vi oppdaget, jeg kunne tenkt meg å få dimmet lyset enda mere ned. Får ikke dimmet det like lavt som halogen. Elektriker sier dette er et LED problem, hvis han justerer ned lavere, begynner lyset å vibrere.. Så det er litt å vurdere. Lykke til med valget dere gjør, OG med ny hytte :-)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for kjapt svar! Dette er jo ein av mange ting vi må begynne å tenke på i forhold til hytta. Er nok frista til å gå for LED om vi først skal ha spottar, og den plasseringa dere valgte ser absolutt delikat ut i et rom med litt takhøgde og skråtak :)

  Mvh
  Ole

  SvarSlett