onsdag 28. september 2011

Snekkerne er ferdige..

Snekkerne ble ferdige med det innvendige arbeidet på 2 uker.. Da var de 4 mann, og jobbet fra tidlig morgen til sene kvelder. De var innlosjerte på nabohytta, så de kunne gå i tøflene til jobb :-)  Ja omsider så stod hytta der, ferdig fra snekkerne sin side..Vi har vært veldig fornøyd med utført arbeid. Noe små-plukk blir det jo, men det går på ting vi kanskje ikke har vært klar nok i kommunikasjonen på. Dette er en av de store ulempene med å ha store byggeprosjekt der du ikke har anledning til å være tilstede for å følge prosessen. Ting skal bestemmes og avgjøres der og da på telefon osv..Vi er ikke byggekyndige, og må derfor stole på fagfolkene sine kommentarer/anbefalinger. Men når det er sagt, så har vi få ting å utsette på arbeidet..Det er klart det er ting vi kunne tenkt oss å gjort annerledes, men det går mere på den administrative delen fremfor de praktiske valgene vi har gjort. En ting jeg vil anbefale alle dere lesere som vurderer å bygge hytte. Dere må ta en grundig diskusjon/ vurdering i heimen om hvor stor del av arbeidet dere vil ha som egeninnsats. Den andre, og kanskje den viktigste, delen er hvordan dere vil administrere byggeprosjektet. Nå er ikke vi helt i mål enda, men det er klart vi har jo gjort oss vår egen evaluering om prosjektet allerede nå. Dere bør vurdere nøye hvorvidt dere skal være deres egen administrator, eller om dere vil hyre inn en totalentreprenør. Alternativt en konsulent som tar jobben med å administrere hele prosjektet. For vår del, så valgte vi å administrere hele prosjektet selv. Det ble en utrolig krevende oppgave med tanke på at hytta er i Nordfjord, og vi bor i Bergen. Det har vært reising oppover omtrent hver helg i år. Det har gått på bekostning av familie og venner, som dessverre har kommet i andre rekke. Det er mange store utfordringer å fjernadministrere et slikt byggeprosjekt. Men allikevel så er det utrolig lærerikt og utfordrende..Det er tross alt snakk om (for vår del) et prosjekt vi aldri før har gjennomført. Jeg sier ikke at jeg ikke vil anbefale å være ens egen administrator, men man bør ta noen runder med seg selv og familien på for og imot.  En ting er i forkant av prosjektet når alle håndverkere skal hyres inn, en helt annen ting er det når alle håndverkerne er i full gang..Det er deg de ringer til alle døgnets tider når problemer oppstår eller en avgjørelse skal taes (på sparket!) Det er du som skal koordinere snekker med elektriker.. en håndverker er plutselig forsinket og kan ikke komme før neste uke osv osv. Nå er vi snart i mål...ville jeg valgt annerledes og hatt en totalentreprenør? Nei jeg tror ikke det..jeg har lært utrolig mye i denne prosessen..både på tekniske ting og ikke minst administrative ting..Ja det har gått på bekostning av familie og venner, men når de får bli med på hyttetur vil de nok tilgi oss alt :-)

Det ble en liten digresjon i forhold til det jeg egentlig skulle skrive :-) Jeg skulle egentlig skrive om hvor glad og fornøyd vi er for at snekkerne er ferdige :-) og at vi nå bare venter på elektrikeren skal koble opp resten. Jeg skal snart ha en ferieuke der oppe, og da skal jeg skru sammen kjøkkeninnredningen og pakke opp/skru sammen alle andre møbler.. I tillegg skal jeg tapetsere alle veggene dere ser ikke er panel på. Vi skal ha samme tapeten i alle rommene, men med ulik farge..Blir en knallfarge på alle rommene, da vi vil ha litt farge oppi alt det hvite. Så det er et prosjekt jeg gleder meg stort til.

Vedovnen er kommet opp, det samme har den nyoppussa stolen min :-) 

På badet blir det mørk Oppdal bruddskifer.Den originale tre-trappa har blitt erstattet med støpt trapp kledd med bruddskifer mørk-Oppdal
Syns selv det blir mye finere, og kler utemiljøet mye bedre..


Veggen bak ovnen skal tapetseres i tre felt, og stolpene imellom skal males..


Jeg var veldig fornøyd med glassdøren i gangen..
Dørhåndtakene i børstet stål er veldig tøffe..

i kroken her skal trappa til hemsen stå. Den er fortsatt ikke ferdig
fra trappefabrikken

Spisestua..blir ikke feil å sitte å nyte frokosten her..


Fundament til terrassen..

En helt enkel og stilren vedovn med sideinnsyn..
Teknisk skap. Et skap til skal monteres opp
for alt it-teknisk utstyr..

Skap til vannkoblinger..

Luka til den ene hemsen..Denne skulle vært kledd med samme panel som 
taket, men sånn blir det når man fjern-administrerer..

Kjøkkenet..Her er vi i full gang med å bære inn flyttelasset. Vi trodde snekkerne skulle holde på i en
uke til, og hadde egentlig ikke planlagt å flytte denne helgen. Men godt med alt som er gjort..


Så lørdag kveld forbant vi oss på at vi skulle prøvefyre ovnen..
Så da var det å finne esken med lenestolene og få montert opp en i full fart..


Ene hytteeierens første peiskos nytes i fulle drag..

Dårlig forsøk fra andre hytteeieren å skjule Cognac-flaska :-)

1 kommentar:

  1. Gratulerer med flott hytte! Ville bare tipse deg om Bergene Holm Insjonspris, der vi deler ut tilsammen 250.000 kr for byggeprosejter med TRE som hovedprodukt. Søknadsfristen er 1. november. Se bergeneholm.no/inspirasjonspris og blogg.bergeneholm.no for mer info og søknadsskjema!
    Lykke til :)

    SvarSlett