søndag 18. september 2011

Innvendige arbeidet begynner..

10 laange uker med tørking er over. Snekkerne skal komme til uke 37 for å ta fatt på 2 fase, den innvendige innredningen. Sommeren har gått tregt når det gjelder utvikling på hytta, så det var med stor glede at vi skulle ta fatt..Prossessen hit har vært utrolig lang, det er utrolig mye som skal på plass "bak kulissene" Det skal velges alt fra innvendig panel, farge på vegger, type kjøkkeninnredning osv osv. Til og med plassering av salongen skal bestemmes, med tanke på elektriker og antenneuttak osv.. Vi hadde håpet på at snekkerlaget skulle komme på søndag, slik at vi kunne ta en gjennomgang på alt det praktiske. Selv om tegninger og alt er kjent for snekkeren, er det alltid godt å være 150% enige..Men han kunne desverre ikke komme før mandag morgen. Dette var en såpass viktig prossess, så den ene hyttebyggeren av oss ble igjen til mandag, mens han andre kjørte hjem til Bergen på søndag.

Det viste seg at kjøkkenmålene ikke var helt gunstige mål for standard Ikea-kjøkken. Vi måtte velge litt kvasi-løsninger for å få målene til å gå opp..Bla annet kunne vi ikke ha ordinære hjørne benkeskap, vi må bruke vanlige 60 cm benkeskap i hjørnene, og skapet som skal stå inntill hjørnet må vi droppe sideveggen mot det som skal være hjørneskap, slik at vi får aksesss til hjørnet via sideskapet..Ikke helt gunstig, men alternativet blir færre skap..

Vi har gått for standard Ikea med Lidingô fronter. Alle hvitevarer ble tatt med i samme slengen.
Vi har lest endel om problemer med kjøleskap som ikke takler temperaturer under 15 grader, men Ikea mener deres kjøleskap takler ned til 10 grader.

Uansett, èn uke etter oppstart, har vi vår første tur opp..Som vanlig ankommer vi gården sent om kvelden, så vi må vente til dagen etter for å inspisere. Vi er selvsagt kjempespente når vi drar ned for å se. Snekkerne er kommet overraskende langt. De var ferdige med to av soverommene, og godt i gang med panelering av resten aav hytta..Endel måtte vente, siden elektrikeren skulle komme å legge klart for spotter i taket på stue/kjøkken. Vi ble veldig positivt overrasket over fremdriften. Vi var spent på fargevalget vårt, hvitlasert tak, vegg og gulv. Kom det til å bli klinisk hvitt? Men nei, det gjorde ikke det. Riktignok skal vi tapetsere en vegg i stue og alle soverommene for å få en fargebrytning, men det ble faktisk veldig pent..Sikkert mye fordi det var lasert og ikke malt.

Arbeidet med brudd-skifer i gang, bad og utetrappen var ikke kommet igang. Ei heller terrassen ute. Egne håndtverkere er leid inn av snekkeren til å ta det arbeidet. De kommer til uka.

Vi gikk en stund og lurte på oppvarmingskilde utenom vedovn. Varmekabler eller varmepumpe..Vi endte opp med det siste, men jeg var aldri helt fornøyd med valget. Etter erfaring fra leiligheten vår på Kypros, så syns jeg det er ubehagelig å få luft "blåst" på meg, uansett kald eller varm..Så i siste time, faktisk rett før gulvet skulle legges, ombestemte vi oss og gikk for varmefolie i gulvet. Denne legges også under kjøleskapet, så får vi løst problemet med kjøleskap og lav temperatur. Kablene kobles opp med sms-styring, så vi kan komme til ferdig oppvarmet hytte.

Her er flyttelasset kommet inn på redskapshuset på gården for lagring

Full tømming av flyttebilen..

Begynner å nærme seg..

Endel lastes rett på traktorhengeren

Blir litt volum av det, men her er alt med..til og med dassen..

Gleder meg til å få felt ned noen av de lengste Barbie-beina rundt hytta..

Litt høst-idyll, fårikålen hviler seg før... :-)


Fullstendig kaos rundt hytteveggene nå i innspurten..


Her ser vi ferdig isolert og godt på vei ferdig panelert stue og kjøkken

Stuevinduet

teknisk rom der både router og alle styringsenheter for sms-styring og lysstyring installeres..

Det ene soverommet ferdig..syns det ble fint jeg..Badet gjøres klart..Taket ble veldig flott..


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar