søndag 26. juni 2011

Hytta ferdigstilt utvendig

Ja sist torsdag var hytta offisielt ferdigstilt utvendig fra snekkeren sin side. Ola kunne ikke komme opp før lørdag morgen. Litt dumt, da vi helst skulle ha vært tilstede under "overdragelsen". Gått igjennom hytta sammen med snekkeren. Men han har vært veldig flink og holde oss orientert under veis, samt at han skal tross alt ha den innvendige biten også. Så vi var overhodet ikke bekymret.

Det som bekymrer oss mere, er at hytta nå skal ha 10 uker tørketid (det regnet noe fantastisk under oppsett, så det er ganske vått innendørs). I tørketiden så må alt av dører og vinduer stå på vidt gap for god gjennomtrekk. Det var en bitteliten strek i regninga, vi hadde håpet å komme i gang innvendig noen uker før..Men en god tørke er selvsagt viktigere.

Nå er det to uker igjen til ferie, og vi ser frem til å komme oppover for litt egeninnsats.. Det blir ikke så veldig mye egeninnsats, men en av de er terrassen..Og den er ikke å kimse av med tanke på størrelse osv..vi har lurt litt på å erstatte noe av rekkverk i utsiktssonen fra stue og spisestue med glass..slik at rekkverket ikke blokkerer for utsyn..Noen med erfaring og tips her? Blir sikkert ingen billig affære..

Men før vi begynner med terrassen må vi beise..og før vi kan beise så må vi velge farge..og malingstype..hmm..mye på en gang det..Vi har vel egentlig begynt å resonnere oss frem til noe..Vi er en sjøhytte, og har lyst å plukke elementer derfra..Rett ved hytta ligger Ryssfjæra - Ryssfjøra - Rysfjæren - Rysfjær (Navnet har endret seg gjennom historien), som faktisk var hovedpostsete for Sandane frem til ca 1850. Etter det var Ryssfjæra et postopneri fram til ut på 1930-tallet en gang. Så der var det stor trafikk, med  anløpskai for "Dampen" fra Bergen. Idag står bare naustene igjen. Dvs grunneigerlaget har begynt en restaureringsprosess, der de nå har kommet godt i gang med restaurering av kai-anlegget..

Hmm.. dette ble en liten digresjon, men det jeg begynte på, var at vi ville ta fargene fra naustmiljøet og bort til hytta..Vi vile ha en farge som blir nær opp til fargene som værslitte naustene har..Vi har ikke konkludert enda, men jeg har kjøpt ulike fargeprøver..Så nå prøvemaler jeg litt..Noen av de fargene vi ser på er "naturlig eldet" "sibirgrå" "fjærgrå" og "mørk varmgrå..Sistnevnte kan sees på bildet nedenfor fra Jotun sitt program. Vi velger beis fremfor dekkbeis da det er viktig for oss å få beholde trestrukturen og mønsteret i tre-verket..Mulig ender vi opp med Tjæralin, da vi har god erfaring med det fra terrassen vår gjennom mange år..Ikke er det høyere tjæreinnhold i det, enn at vi kan overmale det senere om vi ønsker det..

Nå er alt ferdig utvendig..

Her sees hytta med mørk varmgrå..1 kommentar:

  1. Stilig hytte. Dere har valgt riktig farge. den var veldig fin

    SvarSlett