onsdag 2. februar 2011

Hyttemodellen er valgt..

Etter mye om og men, bestemte vi oss i 2010 at vi skulle bygge hytte..Dvs, vi har snakket om det enda lengre, men nå bestemte vi oss for å ta steget ut. Tomta er skilt ut fra gården til den ene hyttebyggeren, Ola.
Prosessen dit har for det meste gått i administrativt arbeid, med kommunen på befaring osv.

Når det var gjort, begynte prosessen på valg av hytteløsning. Skulle vi gå for elementhytte, eller bygge fra "bunn" av. Vi har googlet masse, lest andre sine hytteblogger osv. Vi endte opp med at vi ville gå for en elementhytte. Vi var begge enige om at vi ikke ville ha en tradisjonell klassisk hytte, ei heller laftehytte. Vi ville begge ha et moderne preg på hytta.

Derfor kom Slatdalalshytta ganske tidlig inn i bildet..Vi prøvde å være objektiv og se på flest mulige modeller til flest mulige leverandører, men Saltdalshytta bemerket seg såpass at valg på leverandør egentlig aldri var noe vanskelig valg. De har en serie som heter Aurora, som er en mere moderne hytteserie. Egentlig hadde vi falt for, og bestemt oss for "farmenhytta" modell  994. Den hadde store vindusflater i både stue og spisestue/kjøkken. Men etter å ha sett mere og mere på modell 950, ble vi enige om at denne hadde en planløsning som passet oss enda bedre. En årsak var et større kjøkken, og kjøkkenet er det viktigste rommet for min del :-)  Der tilbringes mye tid, og det er alltid kjekt å kunne ha gjestene i nærheten når man driver og "kokkelerer"..

2 kommentarer:

 1. Heisann!
  Sitter her og skal lage meg en hytteblogg, kom tilfeldigvis over din.
  Veldig fin hytte, Saltdalshytta har mange flotte hytter. Har enda katalogen deres liggende her på toppen ja, men heller også litt mot denne modellen fra en annen hytteleverandør: http://www.solhytten.no/hytter/vaare-hytter-/70--89-kvm-bra/froeya-ii/
  Den minner veldig utvendig om den dere har tatt valgt. Vanskelig valg *sukk*. Titter innom igjen om en stund for å se hvordan det går med hytteprosjektet deres.
  - Henriette

  SvarSlett
 2. Hei Henriette, faktisk ikke så veldig ulik nei..Jeg misunner dere ikke i prosessen i å velge, er jo så mange fine hytter der ute..Har dere fått bestemt dere?

  SvarSlett